Megvendégeltük rászoruló testvéreinket

Végéhez érkezett „Egytál"-gyűjtésünk. Az akció keretein belül, amelyet alapítványunk nagyböjt elején kezdeményezett, több száz nélkülöző részesülhetett ünnepi étkezésben.

Két helyszínen, a nagyszőlősi és a szegedi szegénykonyhán kaphattak ünnepi ételt a rászorulók, a 2018 nagyböjtjében alapítványunk által első alkalommal megrendezett Egytál-gyűjtés keretein belül. A támogatási projekt során az adományozók 1000 forintos online ebédjegyeket vásárolhattak, amelyekkel egy-egy nehéz helyzetben élőnek biztosították húsvéti étkezését. Az alapítványunkhoz beérkezett több mint háromszázezer forintnyi adományból közel háromszázan lakhattak jól. 

A két intézmény dolgozói beszámoltak alapítványunknak az étkezések sikerességéről. A nagyszőlősi szegénykonyhán, amely a Magyar Gergely atya által vezetett Kárpátaljai Ferences Misszió egyik helyszíne, szombaton zajlott le az ünnepi ebédosztás. Német Sándor, a nagyszőlősi karitász vezetője hálásan megköszönte az adományozók felajánlásait, és elmondta, hogy az akció különösen jól sikerült: mindenki jókedvűen és örömmel fogadta a segítséget. A rászorulók ünnepi, kétfogásos ebédjük mellé húsféléket, sajtot, savanyúságot kaptak.

A közös étkezés Szegeden is hasonlóan jó hangulatban telt. Wertheim Mátyás atya, a szegedi ferences templom plébánosa, köszönetet mondott a támogatóknak. Az itt található szegénykonyhán is meleg ebédet kaptak a nélkülözők.

Habár alapítványunk akcióján keresztül a nagyobb ünnepek körüli étkezésekre gyűjtünk, a két ferences konyha nemcsak ekkor, hanem az évközi időszakokban is minden héten több száz nélkülözőnek nyújt segítséget  napi egy meleg étkezés biztosításával.

Alapítványunk és a ferences közösség nevében hálával fordulunk minden jótevőnk felé. Köszönjük, hogy felajánlásaikkal sok rászoruló testvérünk ünnepét tették szebbé. Az Egytál-gyűjtés, amellyel ily módon szeretnénk hagyományt teremteni, előreláthatólag az adventi időszakban indul újra, és reményeink szerint a szolgálat további szegénykonyhákra is kiterjedhet majd.

 

 

 

Varga Mónika – Ferences Alapítvány, Ferences Sajtóközpont

A képek a nagyszőlősi szegénykonyhán készültek.

 

 

Hasonló tartalom