Rólunk

A Ferences Alapítvány a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány központi alapítványa, amely 2011 óta közreműködik a ferencesek céljainak megvalósításában. Alapítványunk tevékenysége igen szerteágazó, és egyre növekvő, egyre nagyobb szabású programokat, karitatív akciókat, adománygyűjtéseket van lehetőségünk megvalósítani. 

 

Alapítványunk elhivatott abban, hogy megtalálja az adakozó szándékú vállalkozásokat és magánszemélyeket, és egy átlátható, megbízható működés során adományaikat továbbítsa azokra a területekre, ahol a leginkább szükség van rá.

 

Munkánk során a támogatók egyre növekvő száma megerősít minket abban, hogy elvégzett feladatunkra igen nagy szükség van. A támogatások kevés kivételtől eltekintve célzottan, valamely vállalásunkra jönnek, így ezeket nem működésre, hanem a megjelölt terület támogatására fordítjuk, legyen az a kárpátaljai családok segítése, a tehetséggondozó program működtetése, az Autista Segítő Központ támogatása vagy bármi más. Az évekkel ezelőtt elkezdett munka gyümölcseként egyre sokrétűbbé, számosabbá válnak feladataink, egyre nagyobb nagyságrendben kell megvalósítanunk célkitűzéseinket.

 

Beszámolóink ezen a LINK-en érhetőek el.

 

Alapítványunkat rendszeresen támogatja a Nemzeti Együttműködési Alap, ezen keresztül az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő. Tevékenységeinket az ő támogatásuknak köszöhetően is tudjuk megvalósítani.