Gyűjtés

• Adománygyűjtés a békés életért – 2022

A kárpátaljai ferences misszióban élő testvérek felhívására gyűjtést indít a Ferences Rendtartomány. Támogatásokat több módon fogadunk.

A háború okozta bajok enyhítése céljából, a kárpátaljai ferences misszióban élő testvérekkel egyeztetve a Ferences Rendtartomány adománygyűjtést indít. A határ közelsége miatt az ország egyéb területeiről sokan Kárpátalja felé igyekeznek elhagyni az országot: valószínűleg ezen a területen is be kell majd fogadni menekülteket. Jelenleg anyagiakkal tudunk a leghatékonyabban segíteni. Az adományokat a rendtartomány központi adományszámláján és a Ferences Alapítványon keresztül is fogadjuk.

Ferences Rendtartomány
    - adományszámla: 11600006-00000000-28408844

Ferences Alapítvány
    - online adományozás bankkártyával, PayPalon keresztül vagy sárga csekk igénylésével az oldal alján található TÁMOGATOM gomb segítségével,
    - az alapítvány számlaszáma: 11600006-00000000-49195664

Kérjük a testvéreket, hogy utalás esetén a közleményben minden esetben tüntessék fel:

békés életért 2022

Csatlakozva miniszter generálisunk és testvéreink kéréséhez mindenkit buzdítunk a békéért végzett böjtölésre és imádságra.

Ferences Rendtartomány, 2022

• Kárpátaljai ferences misszió támogatása

Trans

A ferencesek korábbi missziójuk elüldözése után 1989-ben tértek vissza Nagyszőlősre, azóta végeznek lelkipásztori munkát Kárpátalján. A nagyszőlősi lelki élet mellett a ferencesek további környező, magyarok lakta települések plébániáit vezetik, illetve közvetlenül vagy közvetetten működtetnek Rehabilitációs Központot, lelkigyakorlatos házat és Szociális Karitatív Központot. Ez utóbbi keretében üzemel egy napi 170 adag étel kiosztását végző szegénykonyha is.

• A pécsi ferences Collegium Seraphicum támogatása

Trans

Az 1990-ben alapított intézmény Nyugat-Magyarország legelső egyházi felsőoktatási kollégiuma, amely fenntartója a Ferences Rendtartomány. A kollégium számára gyűjtést indítunk.

• Autista Segítő Központ támogatása

Trans

A Ferences Alapítvány évről évre adományt továbbít az Autista Segítő Központ részére. Az Intézményegyüttes munkája Magyarországon páratlan, ugyanakkor komoly anyagi terhet ró a fenntartóra illetve a családokra is. Ennek enyhítéséért tartunk adománygyűjtést, amellyel az intézmény működését, igy az autista gyermekeket közvetlenül támogatjuk.

Adományaikat köszönjük, Isten fizesse meg!

• Adománygyűjtés a ferences szociális intézmények támogatására

Trans

A ferencesek fenntartásában működő szociális intézményekben a járvány idején jelentősen megnövekedtek a kiadások. A Ferences Alapítvány honlapján most Ön is támogathatja az intézményeket.

• Kilátó Ferences Mentálhigiénés és Lelkigondozói Szolgálat támogatása

Trans

A Kilátó Ferences Mentálhigiénés és Lelkigondozói Szolgálat finanszírozását 2016-tól a Ferences Alapítvány átvállalta a Ferences Rendtartománytól. A Budapesti Országúti Ferences Plébánián már évek óta működő program 2017 elején Szegeden is elindult a helyi ferences atyák és más szakemberek vezetésével.

• Ferences Ösztöndíjprogram támogatása

Trans

A Ferences Ösztöndíjprogram működtetése elképzelhetetlen adományok fogadása nélkül. Az elmúlt években a Ferences Ösztöndíjprogram önzetlen támogatója a MET Magyarország Zrt. volt.

A program bizonyos részeit saját forrásokból, illetve lehetőségeink szerint pályázati forrásból biztosítjuk. Ilyen a pályázók részére szervezett Ferences Tehetséghétvége, amelyen a résztvevők kommunikációs, prezentációval kapcsolatos, illetve önismereti és pályaorientációs tréningen vesznek részt. Hasonló a májusi Ferences Projektnap, amelyen a tanulók az év közben elkészített projektjüket mutatják be rövid prezentáció formájában ezt pedig egy szerény állófogadás követi a program egész éves folyamatának lezárásaként.

A ferencesek saját forrás terhére külön pályázati kategóriákat is meghirdettek, ilyen többek között a Példaértékű Pedagógus Díj.

Amennyiben programunkat szívesen támogatja adományával, hálásan köszönjük!

• Alapítvány működésének támogatása

Trans

Az Alapítvány mindennapi működése folyamatos költséget jelent számunkra, a közhasznú tevékenységek szervezését segítését az alapítvány munkatársai, önkéntesei segítik. A működést adományokból és pályázatokból igyekszünk biztosítani.