Gyűjtés

• Egytál – melegétel rászorulóknak

Trans

A Ferences Alapítvány, a Ferences Rendtartomány központi alapítványa idén karácsonykor ismét megrendezi a nagysikerű egytál – melegétel rászorulóknak programját.

• A ferencesek fenntartásában működő intézmények támogatása

Trans

A Ferences Alapítvány évről-évre támogatja a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány fenntartásában lévő intézményeket.

• Alapítvány működésének támogatása

Trans

Az Alapítvány mindennapi működése folyamatos költséget jelent számunkra, a közhasznú tevékenységek szervezését segítését az alapítvány munkatársai, önkéntesei segítik. A működést adományokból és pályázatokból igyekszünk biztosítani.

• Barsi Balázs atya konferenciabeszédeinek közvetítése

Barsi Balázs OFM 1990 óta tart konferenciabeszédeket a belvárosi ferences templomban, minden év nagyböjti és adventi időszakában. Alapítványunk jóvoltából, a Rendtartomány 2018 adventjében is élőben közvetíti Balázs atya beszédeit, Youtube-csatornáján keresztül. A közvetítések korszerű és minőségi megvalósítására és az alapítvány működésére ezúttal gyűjtést indítunk.

• Kárpátaljai ferences misszió támogatása

Trans

A ferencesek korábbi missziójuk elüldözése után 1989-ben tértek vissza Nagyszőlősre, azóta végeznek lelkipásztori munkát Kárpátalján. A nagyszőlősi lelki élet mellett a ferencesek további környező, magyarok lakta települések plébániáit vezetik, illetve közvetlenül vagy közvetetten működtetnek Rehabilitációs Központot, lelkigyakorlatos házat és Szociális Karitatív Központot. Ez utóbbi keretében üzemel egy napi 170 adag étel kiosztását végző szegénykonyha is.

• Autista Segítő Központ támogatása

Trans

A Ferences Alapítvány évről évre adományt továbbít az Autista Segítő Központ részére. Az Intézményegyüttes munkája Magyarországon páratlan, ugyanakkor komoly anyagi terhet ró a fenntartóra illetve a családokra is. Ennek enyhítéséért tartunk adománygyűjtést, amellyel az intézmény működését, igy az autista gyermekeket közvetlenül támogatjuk.

Adományaikat köszönjük, Isten fizesse meg!