Ferences mentálhigiéné

Kilátó Ferences Mentálhigiénés és Lelkigondozói Szolgálat – Együtt megyünk, körbenézünk

Lelki egészségmegőrzés egyéni és csoportos formában, képzett mentálhigiénés szakemberekkel. A Kilátó Ferences Mentálhigiénés és Lelkigondozói Szolgálat célja, hogy segítséget nyújtson a ferences intézményekben folyó lelkipásztori munkához (templomok, kolostorok, iskolák, közösségi házak, gondozási központ) azzal, hogy különböző formákban elősegítik a hozzájuk fordulók lelki egészségének megőrzését, vallási gyakorlattól függetlenül.

Mindannyiunkat érnek olyan történések, amelyekkel nehezen tudunk megbirkózni: veszteségek, betegségek, gyász, magány, tanácstalanság, zűrzavar. A nehéz élethelyzetekben a Kilátó munkatársai egyéni beszélgetéseken vagy csoportfoglalkozásokon keresztül segítenek ránézni a kusza utakra, a rémisztő sötét erdőre, az útjelző fényekre és a jelzésekre – csakúgy, mintha egy kilátóba másznánk fel, s onnan tekintenénk le.

Kik fordulhatnak a Kilátóhoz?

A ferences intézmények dolgozóinak munkáját teamszupervízióval, vezetői coachinggal, lelkigondozással segítjük, az utcáról betérőket a Kilátó egyéni segítő beszélgetéssel, pár- és családterápiával, csoportterápiák széles választékával várja.

Tovább a Kilátó honlapjára: http://www.ferenceskilato.hu

Aktuális projektek

Lezárult projektek