Kárpátaljai ferences misszió támogatása

A ferencesek korábbi missziójuk elüldözése után 1989-ben tértek vissza Nagyszőlősre, azóta végeznek lelkipásztori munkát Kárpátalján. A nagyszőlősi lelki élet mellett a ferencesek további környező, magyarok lakta települések plébániáit vezetik, illetve közvetlenül vagy közvetetten működtetnek Rehabilitációs Központot, lelkigyakorlatos házat és Szociális Karitatív Központot. Ez utóbbi keretében üzemel egy napi 170 adag étel kiosztását végző szegénykonyha is.  

 

A kárpátaljai ferences misszióban élő testvérek felkészültek arra, hogy befogadják Ukrajna háborús területeiről érkező menekülteket. Szolgálatukat ezen az oldalon keresztül támogathatják Adományozóink. Az Önök segítségével a Nagyszőlősi Karitász melegételt, a Kapisztrán Szent János Lelkigyakorlatos Házban pedig szállást biztosít majd az ide érkezők számára. Hálásan köszönjük nagylelkű adományaikat. 
 

Az intézmények működése támogatók nélkül elképzelhetetlen. A hitéleti feladatok (liturgikus szolgálat, templomok, plébániák visszaszerzése az államtól, ezek felújítása, stb.) és a súlyos szociális problémák enyhítése (karitászok, ingyenkonyhák, árvaházak, óvodák létrehozása) nem valósulhattak volna meg, illetve fenntartásuk nem lenne lehetséges a magyarországi hívek nagylelkű adományai nélkül.