Egytál – melegétel rászorulóknak karácsonykor

A Ferences Alapítvány, a Ferences Rendtartomány központi alapítványa idén karácsonykor ismét megrendezi a nagysikerű egytál – melegétel rászorulóknak programját.


Mi az „egytál”?

Karácsony közeledtével a Ferences Alapítvány ismét elindítja egytál – melegétel rászorulóknak adománygyűjtését.

A beérkezett felajánlásokból rászorulók és hajléktalanok kapnak ünnepi vacsorát karácsonykor. A program nem csupán egy tál meleg ételt jelent: lehetőség, a személyes találkozásra, beszélgetésre, olyan esemény, amikor a nélkülözők átélhetik az odafigyelés, meghallgatás élményét.

A ferences rend alapvető feladata a szegények megsegítése, az odafordulás, amit ha kell ételosztással tesz meg, máskor a szerető figyelemmel.alra.


Kiket támogatunk?

A rend célja, hogy ezzel a programmal azon nélkülözőket is elérje, akikkel nem találkozunk nap mint nap az utcán, nincsenek a szemünk előtt. A szegénység rejtett formája családokban, házakban elzárva, szinte láthatatlanul van jelen társadalmunkban.

Ezek a szegény családok az átlag ember számára elképzelhetetlen nyomorban élnek, elhagyatva és sokszor eltakarva helyzetüket. Az egytál keretein belül őket is segítjük.

 

 

 

Hogyan?

Az adománygyűjtés keretein belül ezer forintos ebédjegyeket vásárolhatunk. 

Egy ebédjegy megvásárlásából egy rászoruló részesül ünnepi étkeztetésben.

Az egytál – melegétel rászorulóknak program lehetőség, hogy akár kis összegű felajánlással is megmutassuk: ott állunk a nehéz sorsú embertársaink mellett. 

 

Kérünk, hogy kattints a „Támogatom az "Egytál" programot” feliratú gombra, hogy eljuss az adományozó oldalra:

Nem található automatikus leírás.

 

 

További információ: egytal@ferencesalapitvany.hu

Az Alapítvány az Itv. (1990. évi XCIII. tv.) 5.§ (1) f) pontja szerint lletékmentességben részesül. 

Hasonló tartalom