Medjugorjéba zarándokolt a tiszaújlaki plébánia közössége

Trans

A Ferences Alapítvány állandó tevékenységei közé tartozik a kárpátaljai ferences plébániák és a hozzájuk tartozó közösségek támogatása. 2017 októberében a tiszaújlaki Szent Ilona-plébánia vezetője, Márió atya keresett meg minket, hogy hozzájáruljunk az egyházközség megdjugorjei zarándoklatához.

A Mária-emlékév alkalmából szervezett zarándoklatot Medjugorjeba a tiszaújlaki Szent Ilona-plébánia 2017. november 5. és 11. között. Az esemény egyik kiemelten fontos célja – a résztvevők lelki feltöltődése és megújulása mellett – az egyházközösségek találkozása és a magyar ajkú közösségek közötti kapcsolatok erősítése. Weinrauch Márió OFM októberben kereste fel alapítványunkat azzal a kéréssel, hogy lehetőség szerint vállaljunk részt a program finanszírozásában.

A zarándoklathoz (amelynek egy főre jutó teljes költsége a kárpátaljai egyhavi minimálbérnél is magasabb összegnek felel meg) háromszázezer forintnyi támogatási kérelmet nyújtott be a plébános, az önrész, és az egyéb forrásokból elnyert hozzájárulások kiegészítése céljából.

A jelenlegi kárpátaljai pénzviszonyok és a nehéz gazdasági körülmények olykor a mindennapi megélhetést is megnehezítik, az pedig, hogy egy ilyen utazás létrejöhessen nem lenne lehetséges a különböző támogatások nélkül.

Hála az Önök nagylelkű felajánlásainak, alapítványunk örömmel tett eleget e felkérésnek, és a kért összeggel hozzájárult ennek a programnak a létrejöttéhez. Márió atya és a közösség tagjai csodás élményekkel gazdagodtak, amelynek megvalósításában alapítványunkon keresztül minden támogatónk részt vett.

 

Varga Mónika – Ferences Alapítvány, Ferences Sajtóközpont

2018
 

Hasonló tartalom