Folytatjuk: egytál – melegétel rászorulóknak nagyböjtben is!

2019 nagyböjtjében folytatódik alapítványunk „egytál-adománygyűjtése”, melynek köszönhetően szegényeket, hajléktalanokat, nehéz sorsú családokat szeretnénk megajándékozni: ünnepi ebéddel, és baráti beszélgetésekkel. A programot honlapunkon keresztül is támogathatják.



2019. adventi egytál – melegétel rászorulóknak
adománygyűjtés IDE kattintva

 

Nagyböjt nem csak a lemondások, áldozatvállalások és a bűnbánat időszaka. Egyházunk mindezek mellett az alamizsnálkodás, vagyis a szegények megsegítésének fontosságát is e napok középpontjába emeli. Ekkor számos lehetőség kínálkozik mindazok számára, akik valamilyen jócselekedettel is szeretnék kiegészíteni a húsvéti ünnepre való lelki készületet.

A Ferences Alapítvány a tavalyi év során elindított egytál – melegétel rászorulóknak adománygyűjtése 2019 nagyböjtjében is folytatódik.


Kiket támogatunk?

A program keretein belül nehéz helyzetben élő családokat, időseket és gyermekeket, munkanélkülieket és hajléktalanokat szeretnénk megajándékozni egy tál húsvéti ebéddel.


Hogyan segítünk?

Tevékenységünk középpontjában a közös étkezések mellett a szegényekkel való találkozás áll: ezen alkalmakon ferences testvérek is jelen vannak, hogy nyitott szívvel meghallgassák a rászorulók – sok esetben anyagi problémáiból fakadó – lelki gondjait, és ezáltal Krisztus szeretetének gazdagságát közvetíthessék a nélkülözők felé. A kezdeményezéshez más egyházmegyék, vidéki, kisebb plébániák, ferences harmadrendi nővérek, valamint a kárpátaljai misszióban élő testvérek is csatlakoznak.


Ön hogyan segíthet? 

Az adománygyűjtés keretein belül ezer forintos „ebédjegyeket” vásárolhatunk. Egy ebédjegy megvásárlásából egy rászoruló részesül ünnepi étkeztetésben. Az egytál – melegétel rászorulóknak program lehetőség, hogy akár kis összegű felajánlással is megmutassuk: ott állunk a nehéz sorsú embertársaink mellett. 


Adományaikat az alábbi módokon juttathatják el alapítványunkhoz:

-banki utalással: a 11600006-00000000-49195664 számlaszámra

-az alapítvány honlapján bankkártyával, itt: Támogatás

-sárga csekkel (amely az alapítvány honlapján igényelhető, ezek után kipostázzuk a megadott postacímre)

-bankkártyaterminálon keresztül (tízezer forint feletti adományozás esetén, alapítványunk székhelyén, vagy megbeszélés szerint, külső helyszínen)


 

TÁMOGATOM A PROGRAMOT!
 


Adventi gyűjtésünk során, amelyről beszámolónk IDE kattintva érhető el, közel ezer nélkülöző karácsonyi vacsorájához járultunk hozzá különböző helyszíneken, más-más módon. Bízunk benne, hogy az Önök felajánlásai által a húsvéti ünnepen még több nehéz sorsú embernek szerezhetünk örömet. 

„...amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek.” Mt 25,40

 

Ferences Alapítvány, 2019