egytál – melegétel rászorulóknak 2019 karácsonyán

Alapítványunk 2019 novemberében ismét elindítja egytál – melegétel rászorulóknak adománygyűjtését. A program, melynek keretein belül kis összegű felajánlásokat is fogadunk, rászorulók karácsonyi étkezését biztosítja – határon innen és túl. 


Negyedik alkalommal szervezzük meg az egytál – melegétel rászorulóknak adománygyűjtésünket, amely kezedeményezés évről évre egyre több adományozót szólít meg.

 

Alapítványunk ezen programmal csatlakozik a #brownfridayferencesek kezdeményezéshez!

 

A program során ezer forintos ebédjegyek vásárlására van lehetőség, amely egy-egy nélkülöző ünnepi étkezését biztosítja. Az egytál-projekt fontos számunkra, hiszen a ferences rend alapvető feladata a szegények megsegítése, a nélkülözőkhöz való odafordulás, amit ha kell, ételosztással valósítunk meg, máskor a szerető figyelemmel.

 

 

2019 karácsonyán szeretnénk ismét az ország számos pontjára elvinni a találkozás örömét, hiszen az egytál-program nem csupán az ételosztásról szól; a ferencesek és a kezdeményezéshez csatlakozó szervezetek tagjai ekkor ugyanis nem csak étellel kedveskednek. Beszélgetések és találkozások ideje ez, amikor a nélkülözők a fizikai törődés mellett, a lelki odafigyelést is megtapasztalhatják. 


Tavaly az ország számost pontján – Esztergomban, Szombathelyen, Szegeden, Budapesten –, valamint a határon túli Nagyszőlősön is csatlakoztak az egytálhoz. Bízunk benne, hogy kezdeményezésünk ez évben is sokak szívét megnyitja. 

Magyar Gergely OFM korábbi provinciális, a kárpátaljai misszió jelenlegi vezetője egy korábbi interjújában így fogalmazott: „Karácsonykor az emberek szíve még melegebb, az éhezők szíve pedig még jobban rászorul a szeretetre. Úgy gondolom, hogy egy karácsonyi vendégséggel valóban kifejezhetjük: Krisztus születése nem egyszerűen egy történelmi tényről, hanem mindannyiunk örök életéről szól.”

 


Ön hogyan segíthet? 

Az adománygyűjtés keretein belül ezer forintos „ebédjegyeket” vásárolhatunk. Egy ebédjegy megvásárlásából egy rászoruló részesül ünnepi étkeztetésben. Az egytál – melegétel rászorulóknak program lehetőség, hogy akár kis összegű felajánlással is megmutassuk: ott állunk a nehéz sorsú embertársaink mellett. 

  

Adományaikat az alábbi módokon juttathatják el alapítványunkhoz:
 

  • banki utalással: a 11600006-00000000-49195664 számlaszámra
  • az alapítvány honlapján bankkártyával, itt: TÁMOGATÁS
  • sárga csekkel (amely az alapítvány honlapján igényelhető, ezek után kipostázzuk a megadott postacímre)
  • bankkártyaterminálon keresztül (tízezer forint feletti adományozás esetén, alapítványunk székhelyén, vagy megbeszélés szerint, külső helyszínen)

 

Ferences Alapítvány, 2019