„Egytál” melegétel a rászorulóknak – Gyűjtést indítunk!

„Egytál” néven indít új gyűjtést alapítványunk: támogatóink a nagyböjti időszakban ebédjegyeket vásárolhatnak a rászorulóknak, akiket a felajánlásokból ünnepi ebéden látnak vendégül.

Alapítványunk új adományozási lehetőséget kínál. Az „Egytál” néven induló támogatási program nagyböjt elején veszi kezdetét és húsvétig tart majd. A gyűjtés elindításával szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy legszegényebb testvéreinknek – a karácsonyi időszak mellett – a húsvéti ünnepek alkalmával is nagy szükségük van mindannyiunk támogatására.

Támogatóink a gyűjtés során 1000 forintos, virtuális ebédjegyeket vásárolhatnak, amelyekért egy tál ünnepi melegételt, valamint egy tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot kaphatnak nehéz helyzetbe került testvéreink.
2018 nagyböjtjében a Ferences Rendtartományhoz tartozó két intézménynek – a szegedi ferencesek által üzemeltetett szegedi szegénykonyhának, valamint a Kárpátalján található nagyszőlősi szegénykonyhának – ajánljuk fel a beérkező adományokat.
A program különlegessége, hogy mivel sok nélkülöző számára ez az egyetlen lehetőség, hogy a húsvéti ünnep alkalmával igényes körülmények között, valóban jó minőségű élelmiszerhez jusson, már egy ebédjegy megvásárlása is kiemelten nagy segítséget jelent.

A gyűjtés előreláthatólag adventben is folytatódik majd, és, reményeink szerint, kiterjesztjük további – a ferences rendhez kapcsolódó – étkeztetést biztosító intézményekre is. 
Szegeden, az Alsóvárosi Ferences Plébánián található szegénykonyha immár tíz éve működik. Októbertől májusig reggelit és meleg vacsorát adnak a város szegényeinek és a hajléktalanoknak.  
Kárpátalján, a Nagyszőlősi Ferences Plébánia karitászán keresztül működő szegénykonyhán naponta 180 meleg ebédet osztanak ki. Ezen a helyszínen az év minden napján várják a rászorulókat. 

 

 

„...amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek.” Mt 25,40


Adományaikat március 31-ig várjuk az alábbi módokon:

-banki utalással: a 11600006-00000000-49195664 számlaszámra
-az alapítvány új honlapján bankkártyával, itt: Támogatás
-sárga csekkel (az alapítvány honlapján lehet igényelni, ezek után kipostázzuk a megadott postacímre)

Alapítványunk közhasznú: cégek, szervezetek számára az adományozásról igazolást tud kiállítani a társasági adóalap csökkentésének igénybevételére; a honlapon keresztül való adományozáskor, vagy a megadott elérhetőségek bármelyikén lehetőségük van ezt kérni.

 

 

Ferences Alapítvány, Ferences Sajtóközpont, 2018

grafika: Varga Attila Gellért

Hasonló tartalom