Brown Friday – A ferences humor válasza a Black Friday őrületére

Trans

A Ferences Alapítvány meghirdeti az első Brown Friday-t, amely az ünnepi készület idején a szegényekhez való odafordulás fontosságára hívja fel a figyelmet. A fekete péntekre mintegy válaszként megjelenő esemény az egytál – melegétel rászorulóknak adománygyűjtési programunk keretében indul.


A Ferences Rendtartomány központi alapítványa advent első hetében meghirdeti az első Brown Friday-t. A közismert Black Friday-ra válaszoló program a reklámokkal, a jobbnál jobb kedvezményeket kínáló plakátokkal és hirdetésekkel elárasztott fekete péntek forgatagából szeretné kiszakítani a vásárlásban elmerült embereket – egy jó cél érdekében. A brown (ang.: barna) szó a ferencesek egységes színére utal, ezen keresztül pedig a rend által képviselt értékekre, az alázatra, egyszerűségre és a szegénységre emlékeztet mindnyájunkat.

A Black Friday az Egyesült Államok kultúrájából érkező esemény, amely a hálaadást követő péntekre esik, és a világ egyik legnagyobb kereskedelmi forgalmát eredményező napjaként tartják számon. Ekkor indul el hivatalosan is a nagy karácsonyi bevásárlás, így tömegek indulnak első ajándékaik beszerzésére. 

 

Miért?

 

A brown friday elindításával szeretnénk megragadni fogyasztói társadalmunk figyelmét, és az ünnepre való készület idején rámutatni, hogy a nélkülözés és a szükség olykor annyira közel van hozzánk, hogy észrevétlenül haladunk el mellette. Miközben a Black Friday-t megelőzően azon gondolkodunk, hogy mely terméket hol és milyen kedvezménnyel tudunk beszerezni, hajlamosak vagyunk megfeledkezni a rászorulók megsegítéséről, akiknek – az év minden napján, de az ünnepek előtt különösen is – szükségük van a mi odafigyelésünkre. 

 

 

Mit kínál a brown friday?

 

 

 sorbanállás                                               szeretet

 idegeskedés                                             egymásra figyelés

 rosszindulat                                              felkészülés az adventre

 kirekesztettség                                         melegétel rászorulóknak

 

Hogyan?

 

Alapítványunk által meghirdetett brown friday lehetőséget kínál, hogy ezen változtassunk! Az egytál – melegétel rászorulóknak program – amelynek keretein belül a brown fridayt elindítjuk – különlegessége, hogy kis összegű, mindössze ezer forintos támogatásokat is fogadunk. Az összegyűlt adományokból rászorulókat és hajléktalanokat hívunk megünnepi vacsorára vagy ebédre karácsony előtti napokban, melyet a ferences testvérekkel egy asztalnál ülve fogyaszthatnak el. 

Szeretettel ajánljuk, hogy legyen ez az esemény minden advent elején a szegényekhez való odafordulás időszaka, nemcsak a ferences közösségek, hanem mindannyiunk számára.

 

Ha szeretnél te is hasonló módon is segíteni, helyezd el a saját weboldaladon ezt a nagy barna gombot. Mit tegyél?

 

A képen a következők lehetnek: szöveg

 

Egyszerűen csak

  • egy jobb egérgombbal mentsd le a gombot (kép mentése másként),
  • helyezd el a weboldaladon,
  • tedd rá a linket te is!

 

 

 

Ferences Alapítvány

Hasonló tartalom