Támogassa Ön is az ASK részvételét a „Run for Autism - Futás az autizmusért” futóversenyen!

2017. szeptember 6. és 10. között első alkalommal kerül megrendezésre az Európai Unió támogatásával az Autista Emberek Európai Bajnoksága. Az olaszországi versenyen az AOSZ (Autisták Országos Szövetsége) közreműködésével összesen öt gyermek fog indulni, egyikük a ferences rendi Autista Segítő Központ tanulója.


A gyöngyösi ASK egyik növendéke is benyújtotta pályázatát az Autisták Országos Szövetségéhez, amelynek eredményeképpen indulhat egy római futóversenyen. A futás - és az egész esemény - célja, hogy felhívja a figyelmünket az autizmussal élők társadalmi helyzetére. 
Dani nagy izgalommal készül az eseményre és jövő hét elején - természetesen nem egyedül, hanem szüleivel és az intézmény munkatársaiból álló csapattal - indul útnak. Az ASK dolgozói azzal a kéréssel fordultak hozzánk, hogy támogassuk őket abban, hogy ne csak Dani, hanem a kísérő csoport tagjai is lefuthassák vele a távot. Ez Dani számára hatalmas lelki támogatást jelentene, valamint az intézmény nemzetközi bemutatkozását, más országokkal való megismertetését is szolgálná.

Mindez azonban igen költséges, nagy anyagi terhet ró az intézményre, ezért ebben alapítványunk segítséget kíván nyújtani. A futóversenyen való részvétel támogatására határidős gyűjtést indítunk: adományaikat 2017. szeptember 15-ig várjuk az alábbi módokon:

  • banki utalással: 11600006-00000000-49195664
  • az alapítvány új honlapján bankkártyával itt: Támogatás
  • sárga csekkel (az alapítvány honlapján lehet igényelni, ezt kipostázzuk a megadott postacímre)

Alapítványunk közhasznú: cégek, szervezetek számára az adományozásról igazolást tud kiállítani a társasági adóalap csökkentésének igénybevételére, ezt is lehetőség van a honlapon keresztül való adományozáskor vagy a megadott elérhetőségek bármelyikén kérni. A Ferences Alapítvány a Autista Segítő Központ folyamatos támogatója. Nagyon szeretnénk e projektben is kifejezni szolidaritásunkat anyagi hozzájárulásunk útján, amelyhez azonban szükségünk van az Önök nagylelkű felajánlásaira is. Kérjük kedves testvéreink közreműködését mindezek megvalósításában. 

Varga Mónika - Ferences Alapítvány