Barsi Balázs OFM konferenciabeszédeinek közvetítése – 2021

 

Barsi Balázs OFM 1990 óta tart konferenciabeszédeket a belvárosi ferences templomban, minden év nagyböjti és adventi időszakában. Tavaly tavasszal a járványügyi korlátozások miatt a konferenciabeszédek Sümegről folytatódtak, és a jelenlegi helyzetre való tekintettel Balázs atya 2021 nagyböjtjében, majd fehérvasánaptól egészen pünkösdig a sümegi ferences templomból mondja el elmélkedéseit.


 

A fél hétkor kezdődő szentmiséket és az azt követő lelkigyakorlatot ezúttal is a Ferences Rendtartomány YouTube-csatornáján keresztül közvetítjük, nagyböjt minden vasárnapján, valamint fehérvasárnaptól egészen pünkösdig minden vasárnapon.

 

„Engem nem zavar a média. Szent II. János Pál pápa kétszer járt Magyarországon, és mindkét alkalommal a püspökök lelkére kötötte, hogy legyünk jelen a médiában, hiszen ez egyáltalán nem szereplés: ez kenyérszaporítás” – nyilatkozta Barsi Balázs OFM egy korábbi interjújában. A ferences szerzetes valóban számos területen tevékenykedik, a médiában sokszor találkozhatunk személyével. A konferenciabeszéd-sorozatok, amelyeket Balázs atya csaknem harminc éve, lelkesen, minden évben megtart, sokak számára adnak lehetőséget lelki feltöltődésre. 

 

A közvetítés korszerű és minőségi megvalósításához továbbra is hálásan fogadjuk a felajánlásokat.

 

 

Ferences Alapítvány, 2021