2018-as nyári ifjúsági programok támogatása

Trans

Alapítványunk évről évre elkötelezett támogatója az ifjúságnak a ferences testvérek által szervezett  programokon keresztül. A tavalyi projekthez hasonlóan idén is adománygyűjtést indítunk a nyári ifjúsági események költségeinek biztosítására. 


Ministránsok nemzetközi zarándoklata Rómában
2018 nyarán rendezik meg a 12. Nemzetközi Római Ministráns-zarándoklatot. Az eseményen, amely július 28. és augusztus 8. között lesz, a magyarországi és kárpátaljai ferences plébániák ministránsai is részt vesznek, akiket ferences testvérek kísérnek majd útjukon. A résztvevők találkozhatnak Ferenc pápával, együtt imádkoznak, és meglátogatják az olasz főváros nevezetességeit. A vidéki kisebb településekről vagy határon túli falvakból érkező fiatalok családjai sok esetben nem tudják biztosítani gyermekük számára az utazás anyagi feltételeit. Az ő támogatásukra, szállásuk és ellátásuk költségeire e gyűjtés keretein belül várjuk adományaikat.

 

Ferences Ifjúsági Gyalogos Zarándoklat
Augusztus 14. és 20. között immár huszonnegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Ferences Ifjúsági Gyalogos Zarándoklat, amelyet a ferencesek szerveznek, más szerzetesrendekkel együttműködve. Az utat minden évben több száz fiatal járja végig, köztük olyanok is, akik anyagi nehézségekkel küzdő családokból érkeznek. Alapítványunk ezen adománygyűjtésének egyik célja, hogy az összegyűlt felajánlásokból a zarándoklat költségeinek jelentős részét átvállaljuk, így a résztvevők számára alacsonyabbá válhat a jelentkezési díj. A zarándoklatról a Ferences Sajtóközpont 2017-ben készített kisfilmet, amely megtekinthető az alábbi linken. https://www.youtube.com/watch?v=xpFEf9iKtYs&t=184s 
A zarándoklatra júniustól IDE kattintva lehet jelentkezni.   

 

MITAKU - Ministráns Találkozó és Kupa
A huszonnegyedik Ministráns Találkozó és Kupa (MITAKU) idén júniusban kerül megrendezésre. A MITAKU egy ötnapos tábor, amely egyben focikupa is, és a ferences plébániák ministránsai vesznek részt rajta. Az esztergomi találkozón a fiúk különböző programok és egy focibajnokság keretein belül találkozhatnak az ország távolabbi pontjairól vagy a határon túlról érkező ministráns társaikkal. A táborba évről-évre eljönnek a kárpátaljai ferences plébániák ministránsai is. Utazásuk költségeit, valamint az egész tábor kiadásait is ezen gyűjtés keretében támogathatják.  

 

Kárpátaljai hittantáborok
A királyházi és nevetlenfalui katolikus plébániához tartozó hittanosok és ministránsok számára a szolgálatukat Kárpátalján végző Márió és Ámosz atya szerveznek hittantáborokat minden nyáron. A júniusi táborokon jellemzően nehezebb sorsú családokból érkező gyermekek vesznek részt. Hogy a táborozóknak és családjaiknak segítséget nyújtsunk, alapítványunk a tábor költségeinek fedezésére is gyűjti az adományokat ezen a támogatási projekten keresztül.

 

Mindezen célokra alapítványunk összesen másfél millió forintnyi összegben gyűjt felajánlásokat. Adományaikat 2018. szeptember 30-ig várjuk az alábbi módokon: 

 

- banki utalással: a 11600006-00000000-49195664 számlaszámra,
- az alapítvány új honlapján bankkártyával, itt: Támogatás
- sárga csekkel (az alapítvány honlapján lehet igényelni, ezek után kipostázzuk a megadott postacímre),
- bankkártyaterminálon keresztül (tízezer forint feletti adományozás esetén, alapítványunk székhelyén)

 

Alapítványunk közhasznú: cégek, szervezetek számára az adományozásról igazolást tud kiállítani a társasági adóalap csökkentésének igénybevételére; a honlapon keresztül való adományozáskor vagy a megadott elérhetőségek bármelyikén lehetőségük van ezt kérni.
Adományaikat előre is hálásan köszönjük a támogatott fiatalok és családjaik nevében is, Isten fizesse meg!
 

Ferences Alapítvány
2018