Lezárult a gyűjtés Run for Autism - Futás az Autizmusért rendezvényre

Alapítványunk támogatásával a Ferences Rendi Autista Segítő Központ egy tanulója, Dani is jelentkezett a Run for Autism - Futás az Autizmusért rendezvényre, amelyet először rendeztek meg Olaszországban szeptember 6. és 10. között. Magyarországról összesen öten neveztek a versenyre. 


Szeptember elején kifejezetten arra a célra indítottunk gyűjtést, hogy az ASK-ból ne csak Dani, hanem az őt kísérő csoport tagjai – köztük édesapja – is lefuthassák vele a távot. A tízfős csapat – Dani, családja és nevelői – ki is jutottak Rómába, az esemény helyszínére. A verseny időjárási okokból sajnos elmaradt, de az utazás így is felejthetetlen élményt jelentett. Mivel azonban a magyar fiatalok mögött komoly felkészülés áll, az ASK kezdeményezésével szeretnének egy hasonló futóversenyt rendezni Magyarországon annak az öt magyar gyermeknek a részvételével, akik végül nem léphettek pályára Rómában. 



A gyűjtést szeptember 15-én lezártuk, beérkezett adományaikat ezúton is hálásan köszönjük. Nagylelkű felajánlásaiknak köszönhetően alapítványunk háromszázezer forinttal tudta támogatni ezt az utazást. Bízunk benne, hogy ehhez hasonló célkitűzéseinkkel, az Önök jóvoltából továbbra is lehetőségünk nyílik autizmussal élő embertársaink rendszeres segítésére. 

Varga Mónika – Ferences Alapítvány

Hasonló tartalom