Elkezdődött a XXIII. Ferences Gyalogos Ifjúsági Zarándoklat - KÉPGALÉRIA

Uram, légy az utazó társasága, irányadója az elágazásoknál! Adj neki erőt, amikor elgyengül, védelmezd veszély közben, oltalmazd az út során, adj árnyékot a nap hevében, világíts a sötétségben, nyújts vigaszt, mikor kedvét szegi és szilárdítsd meg szándékában! Ámen. (Zarándokok imája)

Hétfőn este érkeztek meg a résztvevők az esztergomi ferences kolostorba, ahol a regisztrációt követően közös vacsorával, majd szentmisével vette kezdetét az idén huszonharmadik alkalommal megrendezésre kerülő szentkúti zarándoklat. Ebben az évben közel 200 fő gyűlt össze - fiatalok, idősebbek, világiak, szerzetesek, szerzetesnők - hogy végigjárják ezt a körülbelül 130 km hosszú gyalogutat. A mindennapi szentmise, a reggeli és esti zsolozsmák, a közös rózsafüzér és az elmélkedések mind hozzájárulnak a zarándoklat mély lelkiségéhez, amely sokaknak segítséget nyújthat személyes imaéletük és a Jóistennel való kapcsolatuk elmélyítéséhez.

Kedden reggel hét órakor a közös zsolozsma után megáldották az útnak indulókat, akik Márianosztra, Kemence, Patak és Szécsény településeket érintve szombaton érkeznek meg Mátraverebély-Szentkútra. Itt az ünnepi szentmise és a vacsora után vesperás, majd egész éjszakás szentségimádás lesz a program. Kérjük kedves testvéreinket, kísérjék imáikkal az úton lévőket.

A ferences gyalogos zarándoklatot évek óta támogatja alapítványunk. Idén gyűjtést szerveztünk nevesítetten erre a célra, amelyre továbbra is várjuk felajánlásaikat. Az adományozásról ITT tájékozódhatnak. Isten fizessen meg minden segítséget és fohászt!

V.M.

A Gyalogos Zarándoklatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta