Ferences Jótékonysági Est a kárpátaljai szegényekért

Folytatódik a Ferences Jótékonysági Estek sorozata. A 2018. március 24-én, a Pasaréti Ferences Templomban megrendezésre kerülő koncerten a kárpátaljai szegény családok javára tartunk gyűjtést.

Alapítványunk szervezésében újabb Ferences Jótékonysági Est kerül megrendezésre, a pasaréti Páduai Szent Antal-templomban, március 24-én, este fél nyolctól. A legutóbbi jótékonysági koncertünk bevételeit az autizmussal élőkért ajánlottuk fel, jelen eseményünkön pedig a kárpátaljai szegény családok javára tartunk gyűjtést. 

Az est folyamán Magyarországon először hangzik fel Bruno Vlahek: Stabat Mater-je. A koncerten a fiatal horvát zeneszerző-zongoraművész, Bruno Vlahek, és felesége, Dubravka Vukalovic is jelen lesznek, akik a műsor első felében J. S. Bach és Kurtág György négykezes zongoradarabjait adják elő, valamint a második részben a Stabat Mater zongoraszólamait is játsszák.

Az esten közreműködik Wierdl Eszter – szoprán, Geiger Lajos – bariton, valamint a Szent Antal Kórus (karnagy: Déri András), vezényel Dobszay Péter.
A koncertre a belépés díjtalan, de hálásan fogadjuk a vendégek felajánlott pénzadományát, amelyet az erre a célra kihelyezett üveggömbben helyezhetnek el.

Alapítványunk – támogatóink jóvoltából – folyamatos segítséget tud nyújtani a Kárpátalján élő rászorulóknak. A ferencesek több mint huszonöt éve látnak el szolgálatot ezen a területen, így az összegyűlt adományokat  rajtuk keresztül juttatjuk el a szegény családok számára, akik nagy bizalommal tekintenek anyaországuk felé.

 

A kárpátaljai ferences misszió támogatásáról bővebben IDE kattintva olvashatnak.

Az esemény facebook-oldala IDE kattinta érhető el.

 

Varga Mónika – Ferences Alapítvány, Ferences Sajtóközpont
2018