Adománygyűjtés korszerűen: bemutatkozik a Ferences Alapítvány új honlapja

A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány jótékony célú tevékenységeinek támogatására eddig is számos különböző módon volt lehetősége az adakozni vágyó testvéreknek, most azonban alapítványunk új honlapjának elindulásával egy átlátható központi rendszeren keresztül is adományozhatnak jótevőink, gyorsan és egyszerűen, akár bankkártyával is.

Alapítványunk a magyarországi ferencesek központi alapítványa, amely 2011-ben kezdte meg működését és a rendtartomány karitatív tevékenységeit támogatja. Vállalásainkat egyrészről a rend tagjai és az önkénteseink által végzett odaadó munkának, másrészről adományozóink nagylelkű felajánlásainak köszönhetően tudjuk megvalósítani.

Támogatóink lehetőségeiktől függően különböző módokon fejezhetik ki szolidaritásukat. Míg az alacsonyabb jövedelműek inkább idejüket ajánlják fel, sokan – időhiány vagy elfoglaltság miatt – pénzbeli adományozással segítik a rászorulókat. Alapítványunk jelenleg elsősorban az anyagi hozzájárulásokra összpontosít, de rendszeresen fogadunk tárgyi adományokat (például könyvgyűjteményt vagy hagyatékokat), amelyeket közhasznú működésünk keretében fordítunk jótékony célokra.

Az elmúlt években – igazodva korunk igényeihez – új támogatási formákat tettünk lehetővé. Bár mindannyian szeretünk jót tenni, és tudjuk, hogy a másoknak nyújtott segítség örömet okoz, rohanó világunkban figyelmünk sokszor másra irányul. Úgy gondoljuk, hogy egy jól működő adománygyűjtő szervezetnek meg kell teremtenie a legkézenfekvőbb lehetőségeket a támogatásra. Ennek figyelemebevételével honlapunkon valóban egyszerűen – a támogatni kívánt tevékenység kiválasztása után –, néhány lépésben, a választott módon és mértékben tehetik meg felajánlásukat adományozóink. Honlapunk lehetőséget nyújt, a bankkártyával történő adakozásra, amely ma a legközismertebb elvárások egyike, de támogatóink igényelhetnek sárga csekket, adományozhatnak PayPal fiókból vagy kérhetnek adatokat banki átutaláshoz is – ahogyan az számukra a legkényelmesebb.



A honlap nemcsak forrásgyűjtés céljából jött létre: szeretnénk általa tiszta, átlátható módon beszámolni minden elköltött adományforintról, hogy együtt örülhessünk sikereinknek. Szeretnénk, ha jótevőink meggyőződhetnének arról, hogy támogatásukat valóban az általuk meghatározott célra használtuk fel, becsületesen, felelősséggel. Honlapunkon keresztül képgalériák, interjúk, videók segítségével és pontos elszámolások, beszámolók közzététele által is hírt adunk a megvalósuló programokról, a támogatott tevékenységekről.

Működésünk és honlapunk által szeretnénk tovább építeni Magyarországon az anyagi segítségnyújtás kultúráját. Az adományozás nem csupán jó érzést okoz – tudván, hogy általa segítettünk valakinek –, hanem fontos tényezője a társadalmi felelősségvállalásnak is: az elesettek, rászorulók, szegények támogatásával a jövő generációinak is követendő példát adhatunk.

 

Csanády Lőrinc, Varga Mónika – Ferences Sajtóközpont, Ferences Alapítvány

 

Hasonló tartalom