Rólunk

A Ferences Alapítvány a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány központi alapítványa, ami 2011 óta közreműködik a ferencesek céljainak megvalósításában. Az Alapítvány tevékenysége igen szerteágazó és egyre növekvő, egyre nagyobb szabású programokat, karitatív akciókat, adománygyűjtéseket van lehetőségünk megvalósítani.

Alapítványunk elhivatott abban, hogy megtaláljon adakozó szándékú vállalkozásokat és magánszemélyeket, és egy átlátható, megbízható működés során ezt továbbítsa azokra a területekre, ahol a leginkább szükség van rá. Munkánk során a támogatók egyre növekvő száma megerősít minket abban, hogy elvégzett feladatunkra igen nagy szükség van. A támogatások kevés kivételtől eltekintve célzottan, valamely vállalásunkra jönnek, így ezeket nem működésre, hanem a megjelölt terület támogatására fordítjuk, legyen az a Kárpátaljai családok segítése, a tehetséggondozó program működtetése, az Autista Segítő Központ támogatása vagy bármi más. Az évekkel ezelőtt elkezdett munka gyümölcseként egyre sokrétűbbé, számosabbá vállnak feladataink, egyre nagyobb nagyságrendben kell megvalósítanunk célkitűzéseinket.