egytál – melegétel rászorulóknak 2020 karácsonyán

Alapítványunk 2020 novemberében ismét elindítja egytál – melegétel rászorulóknak adománygyűjtését. A program, melynek keretein belül kis összegű felajánlásokat is fogadunk, rászorulók karácsonyi étkezését biztosítja – határon innen és túl.

Mi az egytál?

Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepén ismét elindítjuk egytál – melegétel rászorulóknak adománygyűjtésünket. A ferences rend a mindennapokban is, évente több tízezer adag étel kiosztásával segíti a nélkülözőket. A 2020-as világjárvány idején szeretnénk még nagyobb szeretettel és figyelemmel odafordulni a szükséget szenvedőkhöz. Az egytál program keretein belül általában közös vacsorára, ünnepi együttlétre hívjuk a rászorulókat: mivel erre idén nincs lehetőségünk, így ételcsomagokkal szeretnénk támogatni őket.

Ön hogyan segíthet?

Az adománygyűjtés során a támogatók ezer forintos „ebédjegyeket” vásárolhatnak, amely összegből egy csomag ételt állítunk össze. A csomagokat karácsony előtt a ferences testvérek és segítőik viszik el a nélkülözőknek: olyan szegényeknek is, akikkel nem találkozunk nap mint nap az utcán; akik nincsenek a szemünk előtt. A szegénység e formája sokszor szinte láthatatlanul van jelen társadalmunkban: elrejtve a családi házakban.

„A kéz kinyújtása egy jel: olyan jel, amely közvetlenül a közelségre, a szolidaritásra, a szeretetre utal” – mondta Ferenc pápa a Szegények Világnapján. Adományozóink támogatásával mi egy csomag étellel nyújtjuk ki kezeinket a szegények felé.

Segítsünk együtt!