Segítsük azokat, akiknek nincs miből táborozni!

Gyermekeink vagy akár mi magunk: hány táboron, kiránduláson, hétvégi üdülésen veszünk részt egy év során? Vannak, akik számára egy nyaralás is nehézséget okoz. A Ferences Alapítvány oldalán keresztül most őket is segíthetjük.


A nyári szünidő a kikapcsolódás ideje. Ilyenkor Magyarországon az iskolás korú gyermekek különböző táborokban pihenik ki a mögöttük álló tanévet. Így van ez nemcsak hazánkban, hanem Kárpátalján is: a szülők próbálják megtalálni gyermekük számára a tartalmas időtöltést, ám anyagi korlátaik miatt ez sok esetben nagy nehézséget okoz. Míg hazánkban számtalan diák akár 2-3 hetet is nyaral a vakáció hónapjaiban, addig Kárpátalján sok tanuló egy táborba sem tud eljutni.  

 

Szentmise festői környezetben Ámosz atya hittantáborában

 

A Ferences Alapítvány június elején meghirdetett és jelenleg is tartó adománygyűjtésébe bekapcsolódva a 2019-es nyári ifjúsági programok támogatására van lehetőség. Projektünk egyik legfontosabb része a határon túli hittantáborok segítése. A kárpátaljai misszióban szolgáló ferencesek minden évben több tábort is szerveznek a különböző plébániákra járó gyermekek számára. A negyven-ötvenfős táborok nagy élményt jelentenek a fiataloknak; a ferences testvérek szeretnék, ha minél többen, akár olyanok is részt vehetnének rajtuk, akiknek anyagi lehetőségei korlátozottak.  

A táborok támogatására a Ferences Alapítvány honlapján, IDE kattintva van lehetőség.
Előre is hálásan köszönünk minden nagylelkű felajánlást.

 

Ferences Alapítvány, 2019