A Ferences Ösztöndíj Alapítvány pályázati felhívása angliai középiskolai tanulmányok folytatására a 2023/2024-es tanévre

A Ferences Ösztöndíj Alapítvány egy jótevőjének erre irányuló célzott támogatása révén lehetőséget biztosít egy 13 és 15 év közötti tanulónak, aki valamely ferences fenntartású iskolában tanul, hogy a 2023/2024-es tanévben tanulmányait a PACT katolikus iskolaszövetség londoni iskolájában (fiú esetében: The Cedars School, lány esetében: The Laurels School) végezhesse.

A támogató a tanulónak minden ehhez szükséges forrást biztosít (tandíj, vízum díja, utazási költségek, ellátás díja, biztosítás, taneszközök, zsebpénz stb.).

A támogatás elnyerésére a tanulónak a gondviselője jóváhagyó nyilatkozatával pályázat útján kell jelentkeznie. A kiválasztás során az alapítvány figyelembe veszi a jelentkező motiváltságát, elkötelezettségét,

 • tanulmányi előmenetelét (beleértve a tanulmányi, művészeti és sport versenyeredményeit),
 • korábban tanúsított közösségi munkáját, magatartását,
 • családjának szociális helyzetét,
 • valamint a tanulmányok megkezdéséhez szükséges szintű (B1-B2) angoltudását.

Benyújtandó dokumentumok:

 1. Motivációs levél min. 500 – max. 800 szóban,
 2. az utolsó lezárt tanév eredményét közlő bizonyítvány,
 3. tanulmányi, művészeti vagy sporteredmények igazolása, ha a jelentkező ilyennel rendelkezik,
 4. a tanuló osztályfőnökének vagy igazgatójának beszámolója a jelentkező közösségi munkájáról és magatartásáról,
 5. a gondviselő írásbeli beszámolója a család szociális helyzetéről, amelyet lehetősége szerinti módon igazol (pl. jövedelemigazolással).
 6. nyilatkozat az adatkezeléshez való hozzájárulásról (letölthető innen),
 • bármilyen más dokumentum, amely a kiválasztás során segítheti az Alapítvány jó döntését (pl. ajánlás vagy beszámoló a tanuló korábbi sikeres projektmunkájáról).

A pályázati csomag benyújtásának helye a Ferences Ösztöndíj Alapítvány székhelye: 1024 Budapest, Margit krt. 23.

határideje: 2023. január 16.

Az Alapítvány bíráló bizottságot szervez, amely a benyújtott dokumentumok alapján értékeli a pályázatot, majd 2023. január 23. és január 27. között meghallgatást tart, melynek során a jelentkező megfelelő angol nyelvtudásáról is meggyőződik. Ez alkalommal a pályázónak be kell mutatnia a 2022/2023-as tanév első félévének értesítőjét is („félévi bizonyítvány”). A bizottság javaslata alapján a Ferences Ösztöndíj Alapítvány hoz döntést a támogatott tanuló személyéről 2023. február 10-ig. A lehetőséget elnyerő tanulóval az Alapítvány támogatási szerződést köt.

További információk Bodó Mártontól, az Alapítvány szakmai vezetőjétől kérhetők a kozoktatas@ferencesek.hu email címen keresztül.

Az előző években Angliában tanuló ösztöndíjasok videóban számolnak be tapasztalataikról.