Ferences mentálhigiéné

Kilátó Ferences Mentálhigiénés Központ - Együtt megyünk, körbenézünk
Lelki egészségmegőrzés egyéni és csoportos formában,képzett mentálhigiénés szakemberekkel.

A Kilátó Ferences Mentálhigiénés Központ célja, hogy segítséget nyújtson a ferences intézményekben folyó lelkipásztori munkához (templomok, kolostorok, iskolák, közösségi házak, gondozási központ) azzal, hogy különböző formákban elősegítik a hozzájuk fordulók lelki egészségének megőrzését,  vallási gyakorlattól függetlenül. 

Mindannyiunkat érnek olyan történések, amelyekkel nehezen tudunk megbirkózni: veszteségek, betegségek, gyász, magány, tanácstalanság, zűrzavar. A nehéz élethelyzetekben a Kilátó munkatársai egyéni beszélgetéseken vagy csoportfoglalkozásokon keresztül segítenek ránézni a kusza utakra, a rémisztő sötét erdőre, az útjelző fényekre és a jelzésekre - csakúgy, mintha egy kilátóba másznánk fel, s onnan tekintenénk le.

Tovább a Kilátó honlapjára: http://www.ferenceskilato.hu

Aktuális projektek

  • Kilátó Ferences Mentálhigiénés Központ támogatása

    A Kilátó Ferences Mentáligiénés Központ finanszírozását 2016-tól a Ferences Alapítvány átvállalta a Ferences Rendtartománytól. A Budapesti Országúti Ferences Plébánián már évek óta működő program idén 2017 elején Szegeden is elindult a helyi ferences atyák és más szakemberek vezetésével. 

Lezárult projektek