Kárpátaljai misszió

A ferencesek korábbi missziójuk elüldözése után 1989-ben tértek vissza Nagyszőlősre, azóta végeznek lelkipásztori munkát kint Kárpátalján. A nagyszőlősi lelkiélet mellett a ferencesek további környező magyarok lakta település plébániáit vezetik, illetve működtetnek közvetlenül vagy közvetetten Rehabilitációs Központot, Szociális Karitatív Központot, - melynek keretében működik egy napi 170 adag étel kioszátását végző szegény-konyha,- lelkigyakorlatos házat stb.

Az intézmények működése támogatók nélkül elképzelhetetlen. A hitéleti feladatok (liturgikus szolgálat, templomok, plébániák visszaszerzése az államtól, ezek felújítása, stb.) és a súlyos szociális problémák enyhítése (karitászok, ingyen-konyhák, árvaházak, óvodák létrehozása) nem valósulhattak volna meg illetve nem lenne lehetséges fenntartásuk a magyarországi hívek áldozatos adományai nélkül.

Aktuális projektek

• Kárpátaljai ferences misszió támogatása