Ferences ösztöndíj program

A Ferences Ösztöndíjprogram elsődleges célja a bármely tanulmányi területen tehetséges tanulók motiválása és támogatása. Másodlagos célja a tehetséges tanulók bevonása a hátrányokkal küzdő tanulótársaik felzárkóztatásába.

A programban érintett iskolák:

• Ferences Gimnázium, Szentendre,
  • Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium,  Esztergom
  • Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium, Budapest.

A program 2013 óta működik és azóta 207 diák tehetségének-kibontakozásához járult hozzá.

A gondos kiválasztás, tehetségazonosítás után személyre szabott fejlesztést biztosítunk a diákoknak. A nyertes pályázók maguk választják ki mentoraikat saját tanáraik közül. Támogatjuk nyelvtudásuk tökéletesítését és nyári tanulási programjaik megvalósítását is. A kiemelkedő tanulmányi eredmények mellett közösségi munkát, másokért vállalt szolgálatot is elvárunk tőlük.

A program megvalósítása során a tehetséggondozó tanárokat is támogatjuk és ösztönözzük. Ez elsősorban a mentortanárnak kifizetett ösztöndíjat jelenti. A program olyan támogató közegben folyik, amely az egész iskolában a tanulás és a tudás értékét sugallja, ily módon a nevelő-oktató munka általános színvonalát emeli és légkörét javítja.

További részleteket az Ösztöndíjprogram weboldalán olvashat: http://www.ferencesosztondij.hu

Aktuális projektek

• Ferences Ösztöndíjprogram támogatása

A Ferences Ösztöndíjprogram működtetése elképzelhetetlen adományok fogadása nélkül. Az elmúlt években a Ferences Ösztöndíjprogram önzetlen támogatója a MET Magyarország Zrt. volt.

A program bizonyos részeit saját forrásokból illetve lehetőségeink szerint pályázati forrásból biztosítjuk. Ilyen a pályázók részére szervezett Ferences Tehetséghétvége, amelyen a résztvevők kommunikációs, prezentációval kapcsolatos illetve önismereti, pályaorientációs tréningen vesznek részt, illetve hasonlóképpen a májusi Ferences Projektnap, amelyen a tanulók az év közben elkészített projektjüket mutatják be rövid prezentációjukat, amelyet egy szerény állófogadás követ a program egész éves folyamatának lezárásaként.

A ferencesek külön pályázati kategóriát is hirdettek meg saját forrás terhére, ilyen például a Példaértékű Pedagógus Díj.

Amennyiben programunkat szívesen támogatja adományával, hálásan köszönjük azt!

Lezárult projektek