Gyűjtés

 • „Egytál” melegétel a rászorulóknak

  „Egytál” néven indít új gyűjtést alapítványunk. Támogatóink a gyűjtés során 1000 forintos, virtuális „ebédjegyeket” vásárolhatnak, amelyekért egy tál ünnepi melegételt, valamint egy tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot kaphatnak nehéz helyzetbe került testvéreink.

 • Barsi Balázs atya konferenciabeszédeinek közvetítése

  Barsi Balázs OFM 1990 óta tart konferenciabeszédeket a belvárosi ferences templomban, minden év nagyböjti és adventi időszakában. Alapítványunk jóvoltából, a Rendtartomány 2018 nagyböjtjében is élőben közvetíti Balázs atya beszédeit, Youtube-csatornáján keresztül. A közvetítések korszerű és minőségi megvalósítására és az alapítvány működésére ezúttal gyűjtést indítunk. 

 • Kárpátaljai ferences misszió támogatása

  A ferencesek korábbi missziójuk elüldözése után 1989-ben tértek vissza Nagyszőlősre, azóta végeznek lelkipásztori munkát kint Kárpátalján. A nagyszőlősi lelkiélet mellett a ferencesek további környező magyarok lakta település plébániáit vezetik, illetve működtetnek közvetlenül vagy közvetetten Rehabilitációs Központot, Szociális Karitatív Központot, - melynek keretében működik egy napi 170 adag étel kioszátását végző szegény-konyha,- lelkigyakorlatos házat stb.  

 • Autista Segítő Központ támogatása

  A Ferences Alapítvány évről évre adományt továbbít az Autista Segítő Központ részére. Az Intézményegyüttes munkája Magyarországon páratlan, ugyanakkor komoly anyagi terhet ró a fenntartóra illetve a családokra is. Ennek enyhítéséért tartunk adománygyűjtést, amellyel az intézmény működését, igy az autista gyermekeket közvetlenül támogatjuk.

  Adományaikat köszönjük, Isten fizesse meg!

 • Kilátó Ferences Mentálhigiénés Központ támogatása

  A Kilátó Ferences Mentáligiénés Központ finanszírozását 2016-tól a Ferences Alapítvány átvállalta a Ferences Rendtartománytól. A Budapesti Országúti Ferences Plébánián már évek óta működő program idén 2017 elején Szegeden is elindult a helyi ferences atyák és más szakemberek vezetésével.