Gyűjtés

• 2018-as nyári ifjúsági programok támogatása

Alapítványunk évről évre elkötelezett támogatója az ifjúságnak a ferences testvérek által szervezett  programokon keresztül. A tavalyi projekthez hasonlóan idén is adománygyűjtést indítunk a nyári ifjúsági események költségeinek biztosítására.

• Kárpátaljai ferences misszió támogatása

A ferencesek korábbi missziójuk elüldözése után 1989-ben tértek vissza Nagyszőlősre, azóta végeznek lelkipásztori munkát kint Kárpátalján. A nagyszőlősi lelkiélet mellett a ferencesek további környező magyarok lakta település plébániáit vezetik, illetve működtetnek közvetlenül vagy közvetetten Rehabilitációs Központot, Szociális Karitatív Központot, - melynek keretében működik egy napi 170 adag étel kioszátását végző szegény-konyha,- lelkigyakorlatos házat stb.

• Autista Segítő Központ támogatása

A Ferences Alapítvány évről évre adományt továbbít az Autista Segítő Központ részére. Az Intézményegyüttes munkája Magyarországon páratlan, ugyanakkor komoly anyagi terhet ró a fenntartóra illetve a családokra is. Ennek enyhítéséért tartunk adománygyűjtést, amellyel az intézmény működését, igy az autista gyermekeket közvetlenül támogatjuk.

Adományaikat köszönjük, Isten fizesse meg!

• Kilátó Ferences Mentálhigiénés Központ támogatása

A Kilátó Ferences Mentáligiénés Központ finanszírozását 2016-tól a Ferences Alapítvány átvállalta a Ferences Rendtartománytól. A Budapesti Országúti Ferences Plébánián már évek óta működő program idén 2017 elején Szegeden is elindult a helyi ferences atyák és más szakemberek vezetésével.