Gyűjtés

• Barsi Balázs atya konferenciabeszédeinek közvetítése

Alapítványunk idén először Barsi Balázs atya adventi konferenciabeszédeit élőben közvetíti, hogy egész országszerte elérjen az érdeklődőkhöz. Az ehhez szükséges forrásokat adományokból biztosítjuk, kérjük, adományaikkal lehetőségeikhez mérten támogassák vállalásunkat.

• Autista Segítő Központ támogatása

A Ferences Alapítvány évről évre adományt továbbít az Autista Segítő Központ részére. Az Intézményegyüttes munkája Magyarországon páratlan, ugyanakkor komoly anyagi terhet ró a fenntartóra illetve a családokra is. Ennek enyhítéséért tartunk adománygyűjtést, amellyel az intézmény működését, igy az autista gyermekeket közvetlenül támogatjuk.

Adományaikat köszönjük, Isten fizesse meg!

• Kárpátaljai ferences misszió támogatása

A ferencesek korábbi missziójuk elüldözése után 1989-ben tértek vissza Nagyszőlősre, azóta végeznek lelkipásztori munkát kint Kárpátalján. A nagyszőlősi lelkiélet mellett a ferencesek további környező magyarok lakta település plébániáit vezetik, illetve működtetnek közvetlenül vagy közvetetten Rehabilitációs Központot, Szociális Karitatív Központot, - melynek keretében működik egy napi 170 adag étel kioszátását végző szegény-konyha,- lelkigyakorlatos házat stb.

• Természettudományos laborfejlesztés

A ferencesek három gimnáziuma számára természettudományos laborfejlesztést szervezünk. A Richter Gedeon Zrt. mint nagylelkű támogatónk nagy részt vállalt az adománygyűjtésből, a három iskolára tervezett összegből (3x500.000 Ft) egy iskolának a költségét egyben átvállalta. A másik két iskolára jutó fejlesztési költséget a Ferences Alapítvány állja, ennek támogatására keresünk adakozó kedvű testvéreket. Adományaikat előre is köszönjük.

• Kilátó Ferences Mentálhigiénés Központ támogatása

A Kilátó Ferences Mentáligiénés Központ finanszírozását 2016-tól a Ferences Alapítvány átvállalta a Ferences Rendtartománytól. A Budapesti Országúti Ferences Plébánián már évek óta működő program idén 2017 elején Szegeden is elindult a helyi ferences atyák és más szakemberek vezetésével.